Biji Aprikot dan Kanser

Beberapa hari lepas duk belek internet nampak satu artikel menarik pasal penyembuhan kanser menggunakan biji apricot. Search jer kat google pasal biji apricot, byk la kuar mcm2 testimoni n faktanya. Rupanya dikatakan biji apricot ni ada khasiat b17 yang boleh membunuh kanser sama fungsinya dengan kaedah kimoterapi dan radioterapi. Sejauh mana keberkesanan tak taula. Rasanya tak salah mencuba, berusaha untuk berubat selainnya berserah kat tuhan. Mungkin tuhan dah permudahkan jalan untuk aku untuk mencari penawar penyakit mak, setiap penyakit yang Allah turunkan pasti ada penawar. Akupun baru kenal ape itu b17, tak penah taupun kebaikan makanan yang ada b17.

Vitamin B17 dari Biji Apricot
Biji apricot mengandungi kandungan Vitamin B17 yang paling tinggi di dunia. Dengan sering mengamalkannya dapat membantu anda mengawal beberapa jenis penyakit kronik yang merbahaya. Apricot di percayai mempunyai khasiat seperti berikut:

1. Penggunaan biasa dan anti penuaan: (1-4 biji setiap 4 jam)

2. Rawatan :

 • Latihan sukan (2-8 biji setiap 4 jam)
 • ketahanan badan (2-8 biji setiap 4 jam)
 • meningkat sistem imuniti (3-8 biji setiap 4 jam)
 • kardiovaskular dan masalah peredaran darah (3-8 biji setiap 4 jam)
 • kencing manis (3-8 biji setiap 4 jam)
 • sawan(3-8 biji setiap 4 jam)
 • kanser (8 biji- 15 biji setiap 4 jam)
 • keletihan kronik (3-8 biji setiap 4 jam)
 • Detoksifikasi hati (6-8 biji setiap 4 jam)
 • penyakit autoimmune/SLE (6-8 biji setiap 4 jam)
 • asma/alahan (6-8 biji setiap 4 jam) k. Tekanan atau stress (2-6 biji setiap 4 jam)
 • pengsan (5-8 biji setiap 4 jam), radang paru-paru (5-8 biji setiap 4 jam)

3. Kecantikan: Mengurangi bintik-bintik hitam dan jerawat , sel-sel mati serta menghilangkan kulit yang kasar. Hasilnya,kulit terlihat lebih berseri,segar dan permukaan wajah lebih halus.

4. Kewanitaan: Menghilangkan keputihan, senggugut, melancarkan perjalanan darah haid, kesakitan di bahagian rahim, menghilangkan bau hamis. ( 8-15 biji setiap pagi dan petang sahaja).

Jika masaalah tersebut agak serius sila gunakan protokol 2

Protokol 1
Cara makan 1 : Di kunyah 65 kali kunyahan sehingga sebati dengan air liur. Sewaktu kunyah pastikan air liur keluar dengan banyak. Ini akan membantu menuteralkan bahan aktif yang ada dalam kandungan Biji apricot tersebut.

Protocol 2
Cara makan 2 :8-15 biji di blender dengan 1 gelas air dengan salah buah buahan appel hijau, angur, pec, pisang, lobak merah. Paling di galakan khusus bagi pesakit kanser atau barah adalah buah nenas dan buah betik Minum di waktu dibawah ini:
4 pagi
8 pagi
12 Tengahari
4 petang
8 Malam
12 malam

Tip Cancer

Amalkan memakan makanan yang mengandungi B17 di bawah ini

a. Broccoli, asparagus, beets,(tumbubuhan yang akarnya manis), Kobis,Lobak merah,Bunga kobis,celery, timun , lemon hijau dan kuning,

b. Kacang hijau, kacang merah, dan kacang buncis, lada hitam ( yang muda) Bayam, spinach, biji sawi, collards, asparagus, salad, kacang bendi, daun parsley, kobis, segala jenis lobak, sayaur yang ada getah putih dan berdaun besar,sengkuang cina, daun gandum muda, barley grass, Ubi sengkuang, tauge, bawang putih dan bawang merah.

Sel Cancer akan merebak dengan cepat jika tubuh berasid 6.6 ph hingga 5.5 ph

1. Faktur tubuh berasid

-Pemakanan jika diambil berlebihan dalam jangka waktu yang lama
-Jenis makanan tinggi protein terutamanya protein haiwan contohnya daging lembu dan ayam. Makanan laut seperti sotong, udang, ketam dan kerang.
-Minuman bergas dan jus buah-buahan terutamanya yang telah diproses dan mengandungi bahan pengawet dan juga pewarna.
-Makanan yang telah diperap seperti jeruk, ikan kering dan juga makanan ringan yang terlalu tinggi kandungan MSGnya.

2. Faktor emosi, mental dan spirit yang negatif. Kajian menunjukkan cara berfikir, sikap dan emosi yang negatif akan meningkatkan tahap keasidan dalam darah.

SUMBER SEMULA JADI YANG TERBUKTI UNTUK RAWATAN KANSER (APRICOT-B17)

BUKTI NYATA

Dr Ernesto Contreras , Oasis of hope Hospital , ; Beliau telah berjaya merawat 100,000 lebih pesakit kanser menggunakan Vitamin B-17 .

Apakah Pandangan Pakar dan Saintis mengenai Vitamin B 17 ?

Menurut Dr Philip E . Binzel , Pakar Kanser , Ohio , Usa : ” B 17 bahan alam semulajadi yang terdapat di dalam pemakanan nitrilosides ini boleh memusnahkan sel-sel kanser serta menyuburkan sel-sel bukan kanser” .

Dr . Micheal Tait , Fountain of Life Clinic , Gold Coast , Australia : ” Kanser adalah penyakit metabolic ….. terdapat bukti kukuh bahawa pengurangan vitamin B-17 daripada makanan harian kita adalah penyebab utama seseorang mendapat kanser” .

Dr Dean Burk , Pakar Kanser dari Jerman yang mengkaji secara terperinci : ” Dibawah mikroskop kami masukkan B17 keatas sel kanser , kami melihat bahawa sel-sel kanser itu mati dengan cepat sekali”.

Dr Kanematsu Suguira , Penyelidik Kanser terkenal didunia : ” B17 adalah ejen anti barah paling berkesan yang pernah diujinya” .

Dr Ernest Kreb Jr , pakar biochemist Pengasas Vitamin B15 dan B17 : ” B17 adalah harapan utama dan terakhir didalam terapi kanser” .

Dr Hans Nieper , Pakar Kanser dari Jerman Barat ” Setelah melebihi 20 tahun bekerja sebagai pakar , saya mendapati vitamin B17 jauh lebih baik mahupun pencegahan ,. Saya berpendapat bahawa tiada lain melainkan Vitamin B17 yang dapat mengawal semua jenis kanser”.

Oleh kerana keberkesanannya bayak hospital dan klinik mengguna kaedah ini. Antara klinik dan hospital yang mengggunakan Vitamin B17:

The Fountain of Life Clinic , Gold Coast , Australia , The Kroiss Cancer Center , Austria Immuno – Augmentative Therapy Center , Bahamas , Ozone Research Center , Havana , Cuba Center for Integrated , Vancouver , Kanada , HOC Center for Progressive Medicine , Kanada , Kelowna Naturopathic Clinic , Kelowna , Kanada , Brackendene Clinic , England , The Bristol Cancer Help Center , England , The Issels Cancer Treatment , England , Bio Med Klinik , Jerman , Klinik St Georg , Jerman , Optimum Health Centre , Hong Kong , United Cancer Research Institute , Hungary , The East Clinic , Ireland , Sant Orsola Malpighi Hospital , Bologna , Itali Holistic Keihoku Hospital , Tokyo ,Jepun , Oasis Hope of Hospital , Tiguana , Mexico , Hospital de Diagnostico , San Salvador , J. Buxalleu Font , Barcelona , Sepanyol ,. Las Mariposas Clinic , Malaga , Sepanyol , Spring of Life Therapeutic Cancer, Afrika Selatan .

0 ulasan:Catat Ulasan